Appdate: Gemakkelijk verf uitkiezen met Gamma

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Gamma, Stach en Google Maps.

Gamma
De nieuwe app Gamma Verf helpt de klant met het kiezen van de juiste verf voor in zijn woning. Volgens moederbedrijf Intergamma is het de eerste app in Nederland die zowel stijladvies, verfvisualisatie als het kopen van verf ondersteunt. Doordat de app gebruikmaakt van computer vision-technologie kan een verfkleur direct op de muur gevisualiseerd worden. Vanuit de app is het bovendien mogelijk om direct een bestelling van de gewenste kleur te plaatsen, samen met andere schilderbenodigdheden. Je vindt ruim vijfduizend verschillende verfkleuren in de app terug. "Juist in deze tijd is het fantastisch dat we de Gamma Verf-app introduceren om klanten maximaal te helpen en zo ook onze digitale services verder uit te breiden, passend bij de omnichannel...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Gamma, Stach en Google Maps.

Gamma
De nieuwe app Gamma Verf helpt de klant met het kiezen van de juiste verf voor in zijn woning. Volgens moederbedrijf Intergamma is het de eerste app in Nederland die zowel stijladvies, verfvisualisatie als het kopen van verf ondersteunt. Doordat de app gebruikmaakt van computer vision-technologie kan een verfkleur direct op de muur gevisualiseerd worden. Vanuit de app is het bovendien mogelijk om direct een bestelling van de gewenste kleur te plaatsen, samen met andere schilderbenodigdheden. Je vindt ruim vijfduizend verschillende verfkleuren in de app terug. "Juist in deze tijd is het fantastisch dat we de Gamma Verf-app introduceren om klanten maximaal te helpen en zo ook onze digitale services verder uit te breiden, passend bij de omnichannel propositie van Gamma", aldus Erik Tessels, head of commerce bij Intergamma.

Stach
Stach Food, bekend van de koffiezaken in onder meer Utrecht, Amsterdam en Haarlem, is zijn eigen bezorgdienst gestart. De service is als nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de bestaande Stach-app. Stach draait in eerste instantie en proef met de bezorg-app, waarmee je onder meer baristakoffie binnen tien minuten kan laten leveren. De koffieketen zag in grote steden als Shanghai, New York en Londen dat het bezorgen van koffie steeds meer een trend wordt, en het bedrijf wil kijken of dat in Nederland ook het geval is. De service is vooralsnog beschikbaar in Overtoom en het WTC in Amsterdam. Je herkent de Stach-bezorgers aan de roze scooters.

 

Google Maps
De weg kwijt zijn in grote winkelcentra is als het aan Google Maps ligt binnenkort verleden tijd. De navigatie-app is bezig met de uitrol van een nieuwe functionaliteit, waarmee het gebruikers de weg kan wijzen in grote winkels en winkelcentra en ook op luchthavens. Daarvoor maakt Google Maps gebruik van de Live View augmented reality-feature die al in de app zit. Ook voorziet Google de klant in de nieuwe functie van de meest ecovriendelijke route, zodat je je footprint zo klein mogelijk houdt. Voor nu is de navigatietool alleen te gebruiken voor diverse winkelcentra in Amerika en op de luchthavens van Tokio en Zürich.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!