100% Football overgenomen door 11teamsports

Voetbalwinkelketen 100% Football is per direct overgenomen door 11teamsports. Dat bedrijf is Europees marktleider op het gebied van voetbal en teamsport.

100% Football (tot 2019 100% Voetbal) kwam in 2006 voort uit de sportzaak die Walter van den Belt in 1988 in Apeldoorn begon. De franchiseformule had op het hoogtepunt 25 winkels. Daar zijn er nu nog negen van over: acht in Nederland en één in België. De overige franchisers stapten vorig jaar over naar Voetbalshop.nl. "Wij konden de verwachtingen die bij hen leefden niet waarmaken", zegt Van den Belt tegen RetailTrends. "Bijvoorbeeld op het gebied van marketing en voorraden. We waren te klein, in alles."

Schaalvergroting was nodig, zag Van den Belt in. De keuze viel op 11teamsports, dat door de overname van 100% Football voor het eerst actief wordt in de Benelux. Het in 2007 opgerichte bedrijf heeft met de Benelux erbij vanaf nu in veertien landen een webshop. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heeft 11teamsports ruim dertig winkels.

Naast Van den Belt treden André Vasterman en Martin Huizer toe tot het managementteam van 11teamsports Benelux. Vasterman werkte 26 jaar bij Nike, Huizer 21 jaar. De komende maanden worden de negen winkels aangepast. De vestigingen in Apeldoorn en Luik hebben de nieuwe naam al op de gevel. De webshop van 100% Football gaat donderdag over.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!