Omoda kan nauwelijks personeel vinden

Schoenenretailer Omoda vindt het lastig om personeel te vinden voor zijn fysieke winkels. Het bedrijf heeft momenteel 54 vacatures openstaan en de laatste maanden reageert er bijna niemand. "Voorheen kregen we dertig tot veertig reacties op een vacature, nu maar eentje", aldus operationeel directeur Jan Baan tegen de Provinciale Zeeuwse Courant.

De winkelketen wist voor de coronapandemie op eigen kracht personeel te werven, maar doet nu een beroep op uitzendbureaus die eveneens weinig aanbod hebben. Kim Houmes, personeelsmanager bij Omoda, denkt dat de oorzaak ligt bij de krappe Zeeuwse arbeidsmarkt en de coronacrisis. "We vermoeden dat veel mensen uit de horeca en de detailhandel zijn overgestapt naar de zorg."

Het probleem richt zich niet specifiek op de Zeeuwse arbeidsmarkt, ook voor de winkel in Utrecht is het lastig personeel te vinden. Voor de winkels kan Omoda nog tachtig nieuwe werknemers gebruiken, voor het logistieke centrum in Zierikzee zijn dat er veertig. "Een kracht van Omoda is dat je als je voor 12:00 uur bestelt, je de schoenen dezelfde dag nog in huis hebt. De service vergt een enorme logistieke krachtsinspanning Ook in de stenen winkels wil je voldoende mensen hebben om klanten optimaal te bedienen. Daar komt nu veel druk op", stelt Baan.

Om het voor personeel aantrekkelijker te maken om bij Omoda te komen werken, verhoogt de retailer de salarissen per 1 juni. Een 19-jarige verdient dan in plaats van 6 euro 65 negen euro bruto per uur, een euro meer dan bijvoorbeeld bij Albert Heijn. Ook mag je als nieuw personeelslid een paar schoenen uitzoeken en krijg je twintig procent korting op de collectie.

Reacties 5


G F 18 mei, 12:33

6.65€ bruto voor een 19 jarige werknemen? Dat lijkt me wel heel weinig...


g f 18 mei, 12:34

*werknemer


Bert Gosenshuis 18 mei, 13:46

@ G.F.

Als je goed leest staat er dat ze €9,00 per uur krijgen ipv €6,65.


J. Fokkinga 18 mei, 23:53

Achterna zien Jan Baan & Co. de aap weer eens in de kont. Hadden ze hun personeel voor de Corona pandemie naar behoren betaald dan was het tekort aan mensen nu niet zo groot geweest. Eigen schuld, dikke bult zullen we maar zeggen. Misschien ook een goed idee om die absurde bezorghysterie eens af te schaffen? Voor 12 uur besteld, dezelfde dag in huis, daar zitten nogal wat behoorlijk weinig mensen op te wachten. Vooral goed voor de streling van het eigen Omoda-ego lijkt me zo. Dus genoeg 'denkwerk' aan de winkel voor Omoda als het allemaal wat mag lukken.


Frank L. 19 mei, 23:37

Als de bovenstaande "retaildeskundigen" zich even in de materie hadden verdiept dan hadden ze kunnen vaststellen dat Omoda reeds ca. 15% meer betaalde dat het wettelijke minimumloon.
Leeftijd Per maand Per uur
19 jaar € 1.010,90 € 5,83
18 jaar € 842,40 € 4,86
17 jaar € 665,50 € 3,84
16 jaar € 581,25 € 3,35

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!