OVG: plannen voor megamall in Nederland

Projectontwikkelaar OVG en de Amerikaanse McMahon Development Group willen een nieuw megawinkelcentrum realiseren in Nederland. De bedrijven denken aan een grootschalige, geclusterde thematische ontwikkeling, ongeveer gelijk aan het NL-C. Dat wilde Bouwfonds in Geldermalsen ontwikkelen, maar die plannen gingen niet door na klachten van de provincie.

Er is in Nederland zeker een markt voor dit soort perifere ontwikkelingen, denkt OVG-topman Coen van Oostrom. “Dat baseer ik op gesprekken die ik heb gevoerd met detaillisten. Maar ik denk ook dat consumenten toe zijn aan een andere manier van winkelen.”

Er is nog geen locatie aangewezen. “We kijken naar een aantal locaties, maar zullen daarover pas berichten als we zeker weten dat de locatie realistisch is.” Het is volgens Van Oostrom ook een randvoorwaarde dat de bestaande binnenstedelijke structuur intact blijft. Volgens ingewijden komen behalve de Randstad ook Almere en Lelystad, centraal gelegen steden als Amersfoort en Apeldoorn, en steden in grensgebieden, zoals Maastricht of Venlo in aanmerking.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!