HEMA neemt activiteiten Duitsland onder de loep

HEMA overweegt uit Duitsland te vertrekken, net zoals het vorige week aankondigde de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te staken. "We zeggen niet dat we uit Duitsland weggaan, maar dat we onze activiteiten daar opnieuw bekijken", aldus een woordvoerster van HEMA tegen RetailTrends.

Het besluit over de Duitse markt zal eind oktober komen. "Dan komt het nieuwe management van HEMA met een nieuwe strategie. Tot die tijd wordt er geen besluit genomen", zegt de woordvoerster. 

HEMA kondigde afgelopen week aan de zes winkels in het Verenigd Koninkrijk na de zomer permanent te sluiten. De warenhuisketen wil zich zo focussen op zijn kernmarkten. "We hebben nooit een solide positie in de Engelse markten weten op te bouwen", stelt de nieuwe ceo Saskia Egas Reparaz.

Vertraging voor Koop de HEMA
Ondertussen heeft het burgerinitiatief Koop de HEMA vertraging opgelopen. Iedereen die wil deelnemen aan het initatief heeft zes maanden extra gekregen om geld te investeren in HEMA. De deadline is verschoven van 30 juni naar 31 december, schrijft RTL Nieuws.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!