Wederom lege schappen bij Delhaize, franchisers overwegen juridische stappen

Delhaize kampt wederom met lege schappen in België. Sinds de overstromingen in Wallonië heeft de supermarktketen onvoldoende trucks en chauffeurs om winkels te voorzien van voldoende voorraad. Franchisers zijn het beu en dreigen naar de rechter te stappen. 

Volgens de franchisers gaat het om structurele logistieke problemen, meldt de Belgische krant De Tijd. De supermarkten zouden het zonder veel versproducten als fruit, groente, zuivel en vlees moeten doen. “Er is geen kaas, geen ham. Dat zijn toch basisproducten. Er zijn ook lege rekken in de afdelingen droge voeding en drank, al is het probleem er voorlopig minder prangend”, laat een franchiser weten tegenover de krant. 

Eerder dit jaar in mei kampte de keten ook al met lege schappen. Volgens een woordvoerder van Delhaize, dat net als Albert Heijn onder Ahold Delhaize valt, was er toen sprake van een technisch incident in een distributiecentrum in Ninove.

Volgens de directie heeft het te maken met de overstromingen in het land. Veertig Delhaize-winkels overstroomden en de nasleep vergt veel werk, schrijft De Tijd. De franchisers stellen dat Delhaize de logistiek structureel niet op orde heeft. “Komt Delhaize in het najaar niet financieel over de brug, dan trekken we naar de rechtbank”, zegt Luc Ardies, van de Unizo-afdeling Buurtsuper, in de krant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!