Aantal boekingen vakantie weer gedaald

Nederlanders boeken dit jaar opnieuw minder vakanties dan het jaar ervoor, vooral Turkije is uit de gratie. De Turkse vakantiemarkt krijgt een flinke klap te verwerken. Het totaal aantal boekingen is met 5 procent gedaald. Het aantal Nederlanders dat een vakantie naar Turkije boekte, de vakantiehit van afgelopen jaren, is zelfs 47 procent lager.

“Het is verbazingwekkend dat Turkije zo laag blijft staan”, aldus een ANVR-woordvoerder. “Begin januari had je nog het vogelgriepeffect, maar dat kan nu de reden niet meer zijn. Misschien dat vakantiegangers nu weer voor een andere bestemming kiezen.” Andere genoemde redenen zijn de problemen rond Onur Air en andere Turkse vliegmaatschappijen, een zogenaamd “islam-effect” en het grote aantal Russische toeristen dat in Turkije voor overlast zorgt.

Griekenland, Spanje en Portugal spinnen garen bij de Turkse malaise, met stijgingen van respectievelijk 23 procent, 16 procent en 13 procent. Als deze trend zich doorzet, lijkt Spanje het stempel ‘populairste vakantiebestemming van Europa’ weer van Turkije over te nemen.

Buiten Europa boekt Sri Lanka, een jaar na de tsunami, de meeste winst. Het land toont een stijging van liefst 438 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!