Als bieb voor natuurgetrouwe boeketten van kunstbloemen wil Reflower een alternatief bieden voor prijzige ruikers die eigenlijk maar een klein poosje staan te pronken.


Met een bos bloemen zet je wat groens op tafel, maar hoe groen is een bloem nou echt? Reflower, bedacht en opgericht door Ellyne Bierman, wil als bibliotheek voor natuurgetrouwe boeketten van kunstbloemen een duurzaam alternatief bieden. Het idee voor Reflower begon zo’n drie jaar geleden. Bierman had op haar eigen bruiloft een mooie bloemenboog staan. De boog werd op de dag zelf veelvuldig gebruikt voor het maken van foto’s.


Een dag later werden de bloemen bedankt voor hun diensten en belandden ze in de prullenbak. “Dat is enorm zonde en heel duur”, vertelt Bierman. In een zoektocht naar een alternatief – dat bovendien als bibliotheekmodel ingezet kan worden – kwam Bierman uit bij de kunstbloem. Deze nepbloemen zijn best kostbaar en het vinden van echt mooie exemplaren bleek een uitdaging. “En als je dan zoveel geld hebt uitgegeven aan een bos kunstbloemen is het saai dat je altijd diezelfde bloemen...