Zijn we net een beetje gewend aan virtuele influencers, duikt het volgende alweer op. Merken als KFC en Magalu zetten een branded virtueel personage in om hun community te bereiken én samen te werken met andere merken. Daarmee pionieren ze met een nieuw verdienmodel: b2b influencermarketing binnen de virtuele realiteit.
 

Een succesvolle, verzorgde man, strak in het pak en op een vreemde manier best aan trekkelijk: mogen wij u voor stellen aan Colonel Sanders, online ook wel bekend als Sexy Colonel Sanders.

Het gaat natuurlijk niet om de echte oprichter van Kentucky Fried Chicken – Harland Sanders is al meer dan veertig jaar niet meer onder ons en was wat minder gezegend qua looks – maar een computer-generated, jongere versie van hem.


In de biografie van deze geslaagde jetsetter staat: ‘Ik werd een virtuele influencer om mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. Mijn inspirerende leven en advies is een unieke mix van kennis, positiviteit en mindfulness, ook wel bekend als The...