Na drie gouden decennia heeft Ralph Lauren plots geen antwoord meer op de veranderende marktomstandigheden. Met een reeks bestuurderswisselingen en een nieuw langetermijnplan zoekt het merk van de gelijknamige, nog altijd betrokken oprichter, de weg omhoog terug.


Ralph Lauren wordt op 14 oktober 1939 geboren als zoon van een kunstenares en een huisschilder. Hij studeert economie aan de universiteit van New York, maar stopt daar na twee jaar mee, zonder diploma. Toch wordt in deze korte periode al een eerste zaadje geplant voor zijn glansrijke modecarrière.


Want om als student wat bij te verdienen werkt hij – eerst als handschoenen- en later als stroopdassenverkoper – bij Rivetz & Co. De 25-jarige Lauren valt dan al op doordat hij zich beter kleedt dan zijn oudere collega’s. Hij zegt tegen zijn baas dat hij graag zijn eigen stropdassen wil ontwerpen. Breder, kleuriger en van bijzondere materialen. Hoewel zijn visie op mode gezien wordt, krijgt hij nul op het rekest. “De wereld is niet klaar voor Ralph Lauren”, zou een leidinggevende gezegd hebben.


Daarop stapt Ralph...