Er wordt wat afgeretailevent in dit land. Ik kreeg in een week liefst drie uitnodigingen voor een retailevent. Dat ik er zelden een bezoek, heeft allereerst een wat zielige reden. Ik heb geen rijbewijs en bij praktisch elk retailevent zie je bij de afdeling ‘Routebeschrijving’ iets staan als ‘Op de A28 neemt u de afslag 21’, wat ik helemaal niet kan doen.
 

Nee, ik nam in dit geval de bus vanaf het station van Zwolle, stapte in een buitenwijk uit, vroeg de weg, bevond me even later in een modderig weiland, moest nog wat prikkeldraad en toen de beste drukke A28 over, daarna een best brede sloot – maar toen was ik er ook: bij een retailevent in Hotel Zwolle. Uitgeput en bemodderd en bezweet.


Reden twee dat ik niet al te gek ben op retailevents: er zijn nogal wat sprekers die nogal wat deuren intrappen die reeds openstaan. Op zich niet erg hoor. Je bent er eens uit en gezellig onder mederetailers, maar als je zoals ik weilanden en prikkeldraad en een snelweg en een sloot hebt overwonnen verwacht je simpelweg wat meer. Je denkt dan toch: zo’n verhaal, ja zeg, dat kan ik ook! En zo is het.


...