Het taboe op incontinentie en menstruaties moet verdwijnen, vindt MySereena. De oplossing: wasbare slips die tot 25 milliliter vocht kunnen opnemen.


Het ziet eruit als een doorsnee zwarte slip, maar beschermt ook tegen menstruatiebloed en urineverlies. MySereena wil een alternatief bieden voor de bergen maandverband die nu nog in de prullenbak verdwijnen. Om een beeld te geven: in Nederland gebruiken 2,4 miljoen vrouwen maandverband en ongeveer 600 duizend vrouwen hebben last van urineverlies. Samen produceren deze vrouwen op jaarbasis bijna zes miljoen kilo aan afval.


Annemarie Uleman is de bedenker van MySereena en was eerder onder andere ceo bij Rivièra Maison en Men At Work. Uleman kwam op het idee voor MySereena omdat ze in haar omgeving merkte dat personen met urineverlies zich schamen. “Ze vinden het iets voor senioren of voor kinderen die het potje niet kunnen vinden. Toen ik ging kijken naar een oplossing was er echt weinig aanbod. En als er iets was, dan was het in de medische hoek of op de seniorenafdeling.”