Appdate: Recepten scannen met Picnic

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Picnic, Amazon en Rentique.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Picnic, Amazon en Rentique.

Picnic
Onlinesuper Picnic voegt mogelijk drie nieuwe functionaliteiten toe aan zijn app, zegt ontwikkelaar Prototype Factory tegen Distrifood. De nieuwe functies zijn een mealmaker, receptenscanner en de mogelijkheid tot het invoeren van eigen recepten. Met de mealmaker kun je zelf maaltijden samenstellen en kiezen uit een selectie ingrediënten. Heb je een lekker recept gevonden, dan kun je met de receptenscanner alle producten direct op je lijstje zetten. Bevalt het recept, dan kun je het recept toevoegen en zodoende gemakkelijk herhalen. Of en wanneer de uitbreiding er komt, is nog niet duidelijk. Het project ligt vooralsnog op de plank.

Amazon
In de nieuwe warenhuizen die Amazon in de Verenigde Staten wil openen, komen geavanceerde paskamers en QR-codes bij producten. Met de Amazon-app zou je de QR-codes bij producten kunnen scannen en medewerkers brengen de items vervolgens naar de paskamer. Via een touchscreen in de kleedhokjes kun je ook om nieuwe kledingstukken vragen. Amazon heeft het nieuws, waar The Wall Street Journal als eerste mee kwam, nog niet bevestigd. 

Rentique
Exclusieve kledingitems koop je doorgaans voor een feestje en hangen daarna doelloos in de kast. Dat moet anders, vond het Indonesische Rentique. Het bedrijf verhuurt kleding. Bevalt het gehuurde item? Dan kun je na gebruik alsnog overgaan tot kopen. Sinds kort heeft het bedrijf er een app bij, zodat een breder publiek toegang krijgt tot de service. Met de app is het bovendien mogelijk een pre-order te plaatsen van nieuwe collecties en zelf items via Rentique te verhuren of verkopen.

 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen