Jumbo twijfelt over flitsbezorging

Jumbo heeft grote twijfels of het moet inhaken op flitsbezorging. Dat zegt topman Frits van Eerd in een interview met Distrifood.

"Ja, het groeit hard en dat zien wij ook", aldus Van Eerd. "Maar of er ooit een euro verdiend gaat worden en of dat allemaal moet? Moet ik aan de medewerkers zeggen 'we gaan de klant volgen en we gaan eraan kapot?"

Van Eerd heeft ook morele bezwaren. "Als je het maar heel normaal vindt dat alles naar jou in je luie stoel toekomt, voor niks, vraag ik me af of dat maatschappelijk de juiste keuzes zijn."

Jumbo viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Het doel is al enkele jaren om dit jaar een omzet van tien miljard euro te halen, maar Van Eerd zegt in het interview dat dit waarschijnlijk niet gaat lukken. "De markt dit jaar is een stukje kleiner geworden." Hij noemt het nu geen doel op zich meer.

Reacties 1


Leonard Van Liere 11 okt, 15:28

Zelf zou ik het wel dapper en stoer vinden als ketens zoals jumbo, Albert Heijn de idioterie van flitsbezorging achter zich laten en dat ook openlijk uitdragen. Iedereen de mond vol van duurzaamheid en toch …….

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!