MS Mode en America Today: coronacrisis hakt er flink in

MS Mode en America Today: coronacrisis hakt er flink in

De coronacrisis hakte er vorig jaar flink in bij MS Mode en America Today. De twee ketens belandden allebei in de rode cijfers, melden ze dinsdag op een persbijeenkomst.

Damesmodeketen MS Mode boekte een negatieve ebitda van 3,7 miljoen euro. Dat was iets slechter dan het jaar ervoor (3,6 miljoen), toen de keten naar eigen zeggen werd geplaagd door voorraadproblemen. MS Mode had in 2020 flink te lijden onder de lockdowns in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. De gestegen online-omzet, nu ruim een kwart van de totale omzet, kon de weggevallen verkopen in de winkels bij lange na niet compenseren.

America Today, dat al een veel sterkere onlinepositie had, zag de verkopen via internet flink stijgen. De jongerenketen, waar ook webwinkel Coolcat onder valt, behaalde maar liefst 41,6 procent van de omzet online. Het jaar ervoor was dat 21,6 procent. Desondanks noteerde America Today een negatieve ebitda van 1,5 miljoen euro. In 2019 was er nog een brutobedrijfswinst van 2,7 miljoen.

Sinds de volledige heropening van de winkels op 26 april herstellen America Today en MS Mode zich goed, zegt ceo Dennis Mok, die begin dit jaar Peter van Kampen opvolgde. "Dat geeft ons veel vertrouwen voor de ontwikkelingen van onze twee belangrijkste retailmerken in de komende jaren." Zoals oprichter Roland Kahn eerder al tegen RetailTrends zei, komt er een testwinkel van Coolcat. Waar die winkel komt, is nog niet bekend.

Reacties 1


Lilian Heijnen 13 okt, 17:12

Ms heeft last van de mode die ze ons voorschotelen, voor het faillissement, was het beter qua kwaliteit en uiterlijk

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!