Ben je op zoek naar een printer?

Ben je op zoek naar een goede printer? Of een hp printer? Printers zijn er in vele soorten en maten. Niet iedere printer beschikt over dezelfde soorten eigenschappen. Soms is het lastig om te bepalen welke printer het beste bij jouw individuele wensen past. Ook is het een feit dat printers tegenwoordig veel verschillende soorten functies hebben en dat er niet enkel meer verschil zit tussen printers die alleen zwart-wit kunnen printen of printers die ook kleur kunnen printen. Als je door de opties de bomen door het bos soms niet meer ziet, dan is het handig om een stappenplan te gebruiken. Dit stappenplan helpt je met het uitkiezen van de meest geschikte printer voor jouw eigen wensen. Op deze manier weet je zeker dat je de printer kiest die doet wat jij wilt dat die doet. 

Bij het uitkiezen van een printer is het eerst handig om na te gaan hoeveel je denkt dat je in de toekomst gaat printen. Omdat iedere printer kosten met zich meebrengt, is dit iets dat je moet overwegen. Als je minder dan 15 pagina’s per maand wilt printen, dan is een printer met cartridges de beste keuze. Heb je een grotere printbehoefte en print e meer dan 25 keer per maand, dan is het interessant om te kiezen voor een printer met ingebouwde inkttanks of inktflesjes. Ben je op zoek naar een printer voor je bedrijf? Kijk dan eens naar de mogelijkheid tot de aanschaf van een laserprinter. Lasterprinters zijn dan wel duurder maar ze gaan ook langer mee. 

Soorten cartridges
Naast dat er verschillende soorten printers zijn, zit er ook verschil in cartridges. Bij het kopen van een printer krijg je deze meegeleverd, maar omdat deze snel leeg gaan kun je maar beter extra bijkopen. Je kunt doorgaans uit verschillende cartridges kiezen. Zo zijn er ook XL-formaten die je uiteindelijk geld zullen besparen als je veel gebruikmaakt van de printer. Een normale, gemiddelde printer werkt met de kleuren zwart, cyaan, geel en magneta. Printers die maar 1 cartidge hebben, stoppen alle kleuren in 1. Het voordeel van losse cartridges is dat ze de kleuren los opvangen. Dit betekent dan weer dat je als eigenaar van de printer de kleuren los kunt vervangen. Als het gaat om besparen op cartridges kun je er ook voor kiezen om huismerk cartridges te kopen in plaats van cartridges van de fabrikant zelf. 

Opties van printers
Een andere overweging die je zult moeten maken is of je een draadloze printer wilt of dat je juist een printer wilt met een printkabel. Omdat de meeste huizen en kantoorgebouwen beschikken over een wifinetwerk kun je prima draadloos printen. Dit kan ook gemakkelijk vanaf andere apparaten dan je computer, zoals bijvoorbeeld je telefoon of een tablet. Houd er wel rekening mee dat de printer niet zal werken wanneer de wifi uitvalt. Het alternatief is een printer met een draad. Deze soort printer heeft een aansluiting met een kabel en deze printer kun je aansluiten op je computer of je thuisnetwerk. Maak dus goed een weloverwogen keuze bij het kiezen van een printer. De ene printer is niet de andere en het is dus belangrijk dat je eentje kiest die bij jouw wensen past. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!