HEMA vindt koper voor bakkerijen

Het is HEMA eindelijk gelukt om een koper te vinden voor zijn bakkerijen. Het gaat om het in Uden gevestigde bedrijf BACU, dat al brood en banket levert aan de supermarkten van Jumbo.

BACU neemt zowel de centrale bakkerij in Almere als de bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over. De 250 medewerkers behouden hun baan, meldt HEMA. Voor klanten verandert er niets. "Alle HEMA-gebak, -taarten, -vlaaien en ook de -tompouces blijven door dezelfde medewerkers in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid worden exclusief voor HEMA."

HEMA zocht al enkele jaren naar een koper voor de bakkerijen. In april 2019 bevestigde toenmalig topman Tjeerd Jegen tegen persbureau ANP de zoektocht. Met de opbrengst van de verkoop van de bakkerijen zou de schuld van HEMA, toen 750 miljoen euro, verlaagd kunnen worden.

De warenhuisketen meldt nu dat de verkoop bij de strategische focus past die HEMA de komende jaren aanbrengt. "De bakkerijen blijven als leverancier nauw verbonden aan het merk. Op deze manier kan het vakmanschap van de bakkerijen beter worden benut en kan HEMA zich nog beter focussen op de verkoop van producten."

HEMA wijst erop dat de samenwerking met Jumbo zo wordt versterkt. De warenhuisketen heeft al schappen met non-foodproducten in de winkels van de supermarktketen. Toen HEMA in handen kwam van investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd (Mississippi Ventures) verstrekte Jumbo een krediet van vijftig miljoen euro, waarbij de bakkerijen als onderpand dienden. Deze lening wordt nu afgelost. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!