Appdate: Hoe een datingplatform een retailer wordt

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Google, The List en Bumble.

Google

Danzkij social media kan tegenwoordig iedereen een online merk worden met eigen producten of creatieve uitspattingen. Miljoenen mensen wereldwijd maken daar gebruik van. Dat ziet Google ook en het techbedrijf is niet te beroerd deze groep een handje te helpen om online geld te verdienen. Daarvoor heeft het bedrijf de app Qaya gelanceerd. Daarmee kan iedereen op social media een eigen digitale winkelpui maken die helpt te verkopen wat je maar wilt. Voorbeeld: een product dat je promoot op YouTube kun je via een Qaya-link direct verkopen. De app voorziet in verschillende betaalopties en biedt ook inzicht in statistieken die helpen je verkopen te optimaliseren. Een nadeel is dat de Qaya-app gebruikers weg leidt uit de omgeving waar ze zitten. Critici vragen zich daarom af of de app veel toevoegt, aangezien er ook mogelijkheden bestaan om binnen het socialmediaplatform waar de gebruiker actief is direct te...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Google, The List en Bumble.

Google

Danzkij social media kan tegenwoordig iedereen een online merk worden met eigen producten of creatieve uitspattingen. Miljoenen mensen wereldwijd maken daar gebruik van. Dat ziet Google ook en het techbedrijf is niet te beroerd deze groep een handje te helpen om online geld te verdienen. Daarvoor heeft het bedrijf de app Qaya gelanceerd. Daarmee kan iedereen op social media een eigen digitale winkelpui maken die helpt te verkopen wat je maar wilt. Voorbeeld: een product dat je promoot op YouTube kun je via een Qaya-link direct verkopen. De app voorziet in verschillende betaalopties en biedt ook inzicht in statistieken die helpen je verkopen te optimaliseren. Een nadeel is dat de Qaya-app gebruikers weg leidt uit de omgeving waar ze zitten. Critici vragen zich daarom af of de app veel toevoegt, aangezien er ook mogelijkheden bestaan om binnen het socialmediaplatform waar de gebruiker actief is direct te shoppen.

Bumble

Nooit van Bumble gehoord? Dat is niet zo vreemd. Het is namelijk geen retailer, maar een datingplatform gericht op vrouwen. Het bedrijf verbreedt nu zijn horizon en stapt met de Bumble Shop-app de wereld van e-commerce binnen. Als onderdeel van de lancering heeft Bumble een eigen capsulecollectie van Bumble Basics uitgebracht, met T-shirts, hoeden, truien, accessoires en games. Bij de oprichting in 2014 had het Amerikaanse bedrijf al allerlei merchandise, maar die was bedoeld voor het eigen personeel. "Maar voordat we het wisten, vroegen mensen waar ze onze artikelen konden kopen - van pennen tot T-shirts en alles daartussenin", aldus chief brand officer Selby Drummond. Voorlopig licht de focus van de verkoop aan consumenten op kleding, maar voorzichtig kijkt Drummond al verder. "De Bumble-winkel wordt uiteindelijk een ruimte waar mensen alles kunnen kopen, van date night-kits, op maat gemaakte huishoudelijke artikelen en meer."

The List

Jongere generaties consumenten kopen steeds meer luxeproducten. E-commerceplatform The List speelt daarop in met een nieuwe app die volledig gericht is op het verbinden van consumenten aan luxe artikelen. In de app is het mogelijk om te livestreamen met een retailer, merk of personal shopper. Gebruikers kunnen er ook in realtime vragen stellen en aanbevelingen of in-store presentaties ontvangen. Alle producten zijn uit alle hoeken te bekijken. Verder kunnen shoppers hun favoriete merken en winkels volgen. Ze krijgen dan direct een melding wanneer afbeeldingen of video's shoppable worden, zodat ze snel hun slag kunnen slaan. Verkopers die zich aansluiten bij de app kunnen binnen enkele minuten een digitale winkel opzetten en bepalen hoe hun merk en producten worden gepresenteerd en gepromoot. The List zorgt voor het volledige fulfilmentproces, inclusief verzekeringen, belastingen en levering van winkel tot deur in 190 landen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€ 10,- voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;
✅ het RetailTrends-magazine (print + online);
✅ korting op RetailTrends-events.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!