Jumbo moet ontslagen caissière 70.000 euro betalen

Een Jumbo-supermarkt in Hellevoetsluis moet een ontslagen caissière zo'n 70 duizend euro betalen. Volgens het hof in Den Haag staat niet vast dat de vrouw een verloren armband heeft gestolen. De kantonrechter vond eerder van wel.

Een collega van de vrouw had op 9 februari vorig jaar een armband van het merk Buddha to Buddha gevonden. Een klant had die verloren. De caissière legde de armband vervolgens in het kastje van gevonden voorwerpen. Toen de klant zich de volgende ochtend meldde, bleek de armband te zijn verdwenen.

Op camerabeelden is te zien dat de caissière tegen het einde van haar dienst iets uit het kastje haalde en in haar broekzak stak. Omdat ze geen verklaring had voor wat ze uit het kastje haalde, is ze op staande voet ontslagen. De vrouw ontkent dat ze de armband heeft gestolen.

Ze stapte daarop naar de kantonrechter. Ze eiste haar baan terug, een betaling van het achterstallige salaris en, als ze haar baan niet terug zou krijgen, een ontslagpremie van ruim 117 duizend euro. De rechter oordeelde dat alleen de vrouw de armband kon hebben gestolen en dat het ontslag dus terecht was. De vrouw moest vijfduizend euro aan schadevergoedingen betalen.

De vrouw ging in hoger beroep en eiste een schadevergoeding; ze wilde haar baan niet meer terug. Het hof acht niet bewezen dat de vrouw de armband heeft gestolen, omdat niet vaststaat dat de beveilingscamera goed werkte. Het zou daarom kunnen dat iemand anders de armband heeft weggenomen. Het hof oordeelt dat het ontslag op staande voet onterecht is en bepaalt dat de supermarkt de vrouw een bedrag van zo'n 70 duizend euro moet betalen.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!