Btw-verlaging groente en fruit laat nog jaren op zich wachten

Btw-verlaging groente en fruit laat nog jaren op zich wachten

De verlaging van de btw op groente en fruit van negen naar nul procent laat nog jaren op zich wachten. De ict-systemen van de Belastingdienst kunnen de verandering de komende regeerperiode niet aan, meldt De Telegraaf.

Om die reden wordt in het regeerakkoord gesproken van een wens 'op termijn'. Betrokkenen rond de formatie melden aan de krant dat na een gesprek met de Belastingdienst een streep is gegaan door een snelle invoering.

Het vorige kabinet verhoogde het lage btw-tarief in 2019 van zes naar negen procent. Een volgende wijziging in de komende jaren, tot aan 2025, is nu te veel gevraagd. De fiscus heeft het te druk met andere veranderingen die moeten worden doorgevoerd. Ook zou eerst duidelijk moeten worden omschreven wat er precies onder groente en fruit valt.

Afgelopen zomer overhandigde supermarktketen Dirk een petitie aan de Tweede Kamer om de btw op groente en fruit te verlagen, ondertekend door ruim 53 duizend mensen.

Reacties 2


Leonard Van Liere 25 jan, 17:41

Het verhogen of verlagen (aanpassen) van het percentage is niets ingewikkelds maar het veranderen van complete productgroepen naar 0% (dus geen BTW) is veel moeilijker en ook nog eens zeer fraudegevoelig. Kijk maar eens naar de keren dat iets wisselde van hoog naar laag of andersom daar werd stevig mee gesjoemeld


Ben Eerhart 8 feb, 17:37

verlaag het dan eerst maar naar 1 %, en kijk dan hoe je het verder moet aanpakken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!