Wibra overgenomen door eigen directie

Wibra overgenomen door eigen directie

De driekoppige directie van Wibra heeft een meerderheidsbelang genomen in de winkelketen. Ron Wierdsma, telg van de oprichtersfamilie, behoudt een minderheidsaandeel en blijft op de achtergrond betrokken.

De directie van Wibra bestaat uit algemeen directeur Bas Duijsens, commercieel directeur Wim Smit en financieel directeur Per Eriks. Wierdsma droeg zijn operationele taken binnen de discounter in 2018 al over aan Duijsens. In de praktijk zal de overname niet veel veranderen, zegt Duijsens desgevraagd. “Wibra blijft Wibra, de koers blijft de koers.”

Wibra staat er volgens Duijsens goed voor. De komende jaren wil de retailer meer winkels openen en krijgt een groot aantal winkels een restyling. Momenteel heeft de keten ruim tweehonderd filialen in Nederland en 41 in België. Bij onze zuiderburen staan er nog vier openingen op stapel. Sinds vorig jaar is Wibra ook online actief.

Wibra ontstond in 1956 toen Jo Wierdsma het winkeltje in Epe overnam van zijn schoonouders, de familie Braam. Uit beide achternamen werd vervolgens de naam Wibra samengesteld.

Reacties 2


Yep Klungel 8 feb, 11:01

Mooi bericht, goed dat dit bedrijf in Nederlandse handen blijft, en een directie die weet wat retailen is! Top!


Kiki Jansen 8 feb, 22:48

Slechte reactie over dat " de FNV een vakbond is die bij ons niet eens aan tafel zit voor de CAO-onderhandelingen": het is de grootste vakbond die veel bedrijven maar wat lastig vinden: Wibra wil ze net als meer bedrijven niet aan de onderhandelingstafel hebben.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!