Coolblue boekt recordomzet: 2,3 miljard euro

Elektronicabedrijf Coolblue boekte vorig jaar een recordomzet van 2,3 miljard euro. Dat is 348 miljoen meer dan in 2020.

Volgens Coolblue kwam dat onder meer door investeringen in Duitsland, waar het bedrijf flink is gegroeid. Zo breidde het de bezorgdiensten in Noordrijn-Westfalen uit en werd in Düsseldorf de eerste Duitse winkel geopend.  Dit jaar komt er een winkel in Essen bij. Ceo Pieter Zwart zegt dat Coolblue in 2025 in Duitsland een omzet van 1 miljard euro wil bereiken.

Het bedrijfsresultaat (aangepaste ebitda) viel met 91 miljoen euro wel lager uit. Dat was in 2020 nog 114 miljoen. Er kwamen vorig jaar zes winkels bij, waaronder die in Düsseldorf en twee in België. Dit jaar komen er zeker vier bij: in Groningen, Den Bosch, Essen en minimaal een in België.

Coolblue zegt niets over nieuwe plannen voor een beursgang. In oktober, twee weken na de aankondiging, blies het bedrijf die af vanwege onzekerheid op de financiële markten. In een video blikt Zwart er met een knipoog op terug. "We gingen naar de beurs. O nee, toch niet..."

   

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!