Bristol wil nog minder papierproppen in schoenen

Bristol wil nog minder papierproppen in schoenen

Bristol gaat uit meer schoenen de proppen papier halen. Het doel is om jaarlijks 135 duizend kilo papier te besparen, meldt de Belgische schoenenketen.

Proppen papier worden in schoenen gestopt om de vorm ervan te behouden tijdens transport. Maar ze blijken lang niet altijd nodig, zag Euro Shoe Group, de holding boven Bristol. Daarom werd eind 2020 het papier uit sneakers en andere veterschoenen gehaald. Dat was goed voor een besparing van 37,5 duizend kilo papier.

Vorig jaar sloeg het testproject om kinderschoenen propvrij te maken ook aan. Daarmee liep de besparing volgens Bristol op tot 100 duizend kilo. Het bedrijf wil daarop voortbouwen en komt daarom dit voorjaar met een test bij de collectie leren schoenen. Het is volgens Bristol niet alleen belangrijk vanuit duurzaamheidsoogpunt, ook scheelt het veel handelingen. Zo hoeven leveranciers de proppen er niet meer in te doen en winkelmedewerkers hoeven ze er niet meer uit te halen. 

Bristol streeft ernaar om 85 procent van de schoenen propvrij te maken. Vooral bij zomerse schoenen, zoals sandalen, slippers en muiltjes met fijne riempjes, blijven proppen of kartonnetjes volgens een woordvoerster nodig om de vorm te garanderen. Bristol heeft zo'n 125 winkels in België en 90 in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!