Rewe test onbemand winkelconcept voor afgelegen dorpen

Rewe test onbemand winkelconcept voor afgelegen dorpen

Supermarktketen Rewe heeft een nieuwe kassaloze winkelformule gelanceerd. Het concept heet Josefs nahkauf box en is speciaal gericht op consumenten in kleine plaatsen zonder supermarkt in de buurt.

De eerste nahkauf box telt 39 vierkante meter en is te vinden in het plaatsje Pettstadt in Beieren. De winkel is 24 uur per dag, zeven dagen week te bezoeken en telt een assortiment van zevenhonderd producten. Volgens Rewe vinden klanten er alles wat ze dagelijks nodig hebben, van verse voedingsmiddelen tot verzorgingsartikelen.

Klanten kunnen de winkel betreden met een pinpas of creditcard. Betalen gaat contactloos bij een zelfscankassa. Rewe denkt met het concept in een gat te duiken in kleine plaatsen waar veel concurrenten zijn vertrokken. “In Duitsland zijn ongeveer achtduizend achtergestelde woongebieden waar mensen voor hun dagelijkse boodschappen zeer lange afstanden moeten afleggen”, aldus bestuurder Peter Maly van Rewe.

Rewe opende eind vorig jaar zijn allereerste kassaloze winkel in Keulen. Anders dan de nahkauf box is die vestiging niet onbemand en kunnen klanten er ook nog bij een gewone kassa terecht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!