Wibra: tientallen winkels erbij in Nederland en België

Wibra wil zowel in Nederland als in België nog tientallen winkels openen. Dat zegt ceo Bas Duijsens in het aprilnummer van RetailTrends.

De discounter heeft in Nederland nu 211 winkels. "Andere discountformules zitten tussen vierhonderd en vijfhonderd winkels", weet Duijsens. "Als je me vraagt of het er 311 kunnen worden, dan zeg ik gelijk ja. Maar we moeten op de juiste plek zitten, in de buurt van een supermarkt." Duijsens zegt dat hij in eigen land 'zeker met tientallen winkels' wil groeien. "Maar hoe hard het gaat hangt af van de mogelijkheden die er komen."

Ook in België, waar Wibra eind 2020 een doorstart maakte, ziet hij voldoende potentieel. De teller staat er nu op 41. "Ik denk dat we makkelijk richting zestig, misschien wel zeventig vestigingen kunnen in België. En dat binnen afzienbare tijd." Duijsens sluit daarnaast niet uit dat Wibra ooit naar andere landen gaat.

Duijsens zegt dat de coronacrisis er flink heeft ingehakt bij Wibra. De discounter heeft weliswaar geen bankschulden, maar moet de komende jaren wel vele miljoenen aan NOW-steun en uitgestelde belastingen terugbetalen. "Dat zijn bedragen die je jaarlijks niet kunt investeren."

Lees hier het interview met Bas Duijsens. Geen member? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Reacties 2


Jan de Reus 22 apr, 10:14

Goed bezig Bas!


Leonard Van Liere 22 apr, 17:38

Hier trekt iemand wel een hele grote broek aan. Met beide beentjes op de grond staan en eerst maar eens op zoek gaan waar wibra bij de consument voor staat. Zullen we over een jaartje maar eens weer kijken ?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!