Coco & Sebas opent eerste winkel in België

Coco & Sebas zet voor het eerst een stap over de grens. Het Nederlandse chocolademerk opent komende zomer een winkel in de Vlaamse badplaats Knokke.

Het gaat om een pand aan de Lippenslaan, waar nu nog Rituals zit. Het cosmeticamerk verhuist naar de overkant van de straat. "We liggen al bij chocoladespeciaalzaken in België en we zien dat ons merk het daar heel goed doet", zegt managing director Roger Scheeren tegen RetailTrends. "Dat geeft voldoende vertrouwen om zelf de stap naar België te zetten."

Coco & Sebas, dat nu vijf winkels in Nederland heeft, opent dit jaar ook drie nieuwe winkels in Nederland. In Amsterdam verhuist het chocolademerk op 1 juni van de tijdelijke locatie aan het Rokin naar de Kalverstraat. Op 14 juni komt er een winkel in Maastricht bij en in september opent Coco & Sebas een vestiging in Stadshart Amstelveen. Daarnaast komt het merk met diverse acties vanwege het vijfjarig bestaan.

Volgend jaar meer winkels
Bij de acht winkels eind dit jaar stopt het niet, zegt Scheeren. "We kijken al naar 2023, ook dan willen we een paar winkels gaan openen." De blik is gericht op locaties onder de lijn Amsterdam-Amersfoort-Apeldoorn. Scheeren denkt in Nederland aan steden als Nijmegen, Venlo en Eindhoven en in Vlaanderen aan bijvoorbeeld Antwerpen, Leuven, Hasselt en Brugge.

Later zou Coco & Sebas ook naar Duitsland willen, naar Noordrijn-Westfalen. "Denk aan grote winkelsteden als Düsseldorf en Keulen." Duitsland behoort wat wholesale betreft tot de belangrijkste markten voor Coco & Sebas. "Dus we weten dat ons merk daar goed functioneert." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!