Amazon lijdt voor het eerst sinds 2015 verlies

Amazon heeft een teleurstellend eerste kwartaal achter de rug. De webgigant leed voor het eerst in zeven jaar verlies en ook de omzet viel tegen.

Amazon noteerde een verlies van 3,8 miljard dollar, waar een jaar geleden nog een winst van 8,1 miljard werd geboekt. Volgens het Amerikaanse bedrijf kwam dat vooral door de investering in autofabrikant Rivian. De omzet kwam op 116,4 miljard uit, een stijging van zeven procent. Analisten hadden 125 miljard verwacht. Op de beurs zakte het aandeel zo'n tien procent.

Tijdens de coronacrisis was Amazon nog een van de grote winnaars doordat consumenten steeds meer via internet bestelden. Afgelopen kwartaal daalden de onlineverkopen met drie procent tot ruim 51 miljard dollar. Amazon voerde in de VS onlangs vanwege de hoge brandstofprijzen en de inflatie een extra toeslag van vijf procent in voor verkopers die gebruikmaken van de fulfilmentservices.

In de fysieke winkels werd wel meer verkocht. De omzet steeg zeventien procent tot 4,6 miljard dollar. Vorige maand kondigde Amazon aan dat het zijn 68 fysieke boekwinkels, 4-sterrenwinkels en pop-upwinkels sluit. Wat fysieke winkels betreft, legt het bedrijf de focus op supermarkten en warenhuizen. De omzet van clouddivisie AWS steeg in het eerste kwartaal met 37 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!