Getir werkt aan franchisemodel in Nederland

Flitsbezorger Getir werkt in Nederland aan een franchisemodel. Dat zegt general manager Florian Brunsting van Getir Nederland tegen RetailTrends.

“Mensen kunnen als ondernemer dan hun eigen store openen en runnen. Daarmee stimuleren we het lokaal ondernemerschap”, aldus Brunsting. Wanneer het zover is, weet hij nog niet. “Het staat in de startblokken. Ik hoop zo snel mogelijk. Het is iets dat we in andere landen ook al doen.”

Brunsting zei dat donderdag bij de opening van een zogenoemde art store in Rotterdam. Dat is een alternatief voor wat een darkstore is gaan heten, een minimagazijn met afgeplakte ramen. In de art store hangt er kunst in de etalage. De vestiging aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft de primeur. Binnenkort is Arnhem aan de beurt. Mogelijk volgen er daarna meer. Getir, dat in zestien Nederlandse steden actief is, heeft sinds enkele weken in elk geval nergens meer stores met afgeplakte ramen.

Het is een van de stappen die Getir neemt om een ‘goede buur’ te worden. Samen met concurrenten Gorillas, Flink en Zapp presenteerde het bedrijf eerder deze week een gedragscode, waarin onder meer staat dat er geen vestigingen in centrale winkelstraten, in voetgangerszones of bij scholen komen. Ook zeggen de flitsbezorgers op te treden tegen overlast door koeriers en medewerkers in de stores. Getir heeft verder een eigen distributiecentrum.

Zie ook: Zo wil Getir 'een goede buur' worden

Reacties 2


Koen De koning 12 mei, 20:00

Waarom franchisenemer worden als de flitsbezorging branche zwaar verlies gevend is?


Leonard Van Liere 13 mei, 12:17

Daarmee ondersteunen wij het lokaal ondernemerschap. Wat een gotspe. Zeg gewoon: wij de lusten en zij de lasten. Nooit aan beginnen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!