Plus haalt Jumbo in als beste supermarkt

Plus haalt Jumbo in als beste supermarkt

Plus is in het jaarlijkse Zomerrapport van GfK uitgeroepen tot beste landelijke supermarkt. Poiesz is bij de regionale formules voor de derde keer op rij geëindigd op de eerste plek, op de voet gevolgd door Nettorama. 

De tweede plaats voor beste landelijke supermarkt wordt gedeeld door Dirk en Lidl. Zowel de discounters als Plus hebben hun hoge beoordeling te danken aan de lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen. Volgens GfK zijn in vergelijking met het Kerstrapport prijsvoordelen sterker in belang gestegen dan service-elementen.  

Dat Poiesz is uitgeroepen tot beste lokale supermarkt is met name toe te schrijven aan winkelgemak en winkeluitstraling. Op dat gebied scoort Nettorama niet voldoende om bij de top-5 te horen, waardoor de keten eindigt op de tweede plek. 

In het Kerstrapport werd Jumbo met het rapportcijfer van een 7,72 nog uitgeroepen als beste supermarkt van het land. Volgens de onderzoekers zorgde Jumbo’s jubileumviering – grote prijsvoordelen en overige aantrekkelijke acties – een half jaar geleden voor de hoge eindstand. Dat wist de keten niet vast te houden, waardoor het cijfer is gedaald naar 7,51. Jumbo deelt nu de vierde plaats met Albert Heijn, dat een plekje klom.

Het rapportcijfer van Plus is onveranderd gebleven (7,70). De keten wordt vooral geroemd om service-aspecten; op het gebied van lage prijzen heeft Plus nog wat stappen te zetten.

Reacties 1


Jan Janssen 30 jun, 12:15

Dit is wel marktonderzoek op de vierkante millimeter. Of een formule nou een 7,5, een 7,6 of een 7,7 haalt, zegt m.i. meer over wie er toevallig bevraagd zijn, dan over daadwerkelijke kwaliteitsverschillen tussen de formules. Ik zou me er als consument in elk geval niet door laten leiden. Maar wel leuk voor de marketing natuurlijk ;-)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!