Appdate: Rondlopen in de allereerste Apple Store

Appdate: Rondlopen in de allereerste Apple Store

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Apple, Uber en Best Buy.

Apple

De winkels van Apple hebben in de loop der jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Voor fans van het merk die altijd al eens hebben willen ervaren hoe de stores er vroeger uitzagen, is er nu goed nieuws. Michael Steeber, oud-redacteur van Apple-nieuwsplatform 9to5Mac, ontwikkelde de app The Apple Store Time Machine. Daarmee kun je vier iconische Apple Stores virtueel bezoeken en ze zien zoals ze er op de openingsdag uitzagen. Een van de vier is Tysons Corner in Virginia, in 2001 de allereerste Apple Store. De andere zijn de vestigingen in Stanford Shopping Center in Palo Alto (2004), Fifth Avenue New York (2006) en Infinite Loop in Cupertino (2015). Via de app kun je vrij door de winkels rondlopen en krijg je informatie over de locaties...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Apple, Uber en Best Buy.

Apple

De winkels van Apple hebben in de loop der jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Voor fans van het merk die altijd al eens hebben willen ervaren hoe de stores er vroeger uitzagen, is er nu goed nieuws. Michael Steeber, oud-redacteur van Apple-nieuwsplatform 9to5Mac, ontwikkelde de app The Apple Store Time Machine. Daarmee kun je vier iconische Apple Stores virtueel bezoeken en ze zien zoals ze er op de openingsdag uitzagen. Een van de vier is Tysons Corner in Virginia, in 2001 de allereerste Apple Store. De andere zijn de vestigingen in Stanford Shopping Center in Palo Alto (2004), Fifth Avenue New York (2006) en Infinite Loop in Cupertino (2015). Via de app kun je vrij door de winkels rondlopen en krijg je informatie over de locaties door filmpjes af te spelen. Je kunt kastjes openen en producten die in de winkel staan uitproberen. Dat zijn uiteraard allemaal oude apparaten, dus kopen is geen optie. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor de Mac.

 

Uber

Uber heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan UberEats. Niet voor de maaltijdbezorging, maar voor het bestellen van boodschappen, een steeds belangrijker onderdeel van de app. Een nieuwe tool is closed store shopping. Zoals de naam al zegt kunnen gebruikers daarmee bestellingen plaatsen na sluitingstijd van een winkel, waarna die bezorgd wordt in het eerste beschikbare tijdslot. Daarnaast krijgen shoppers in-app vervangende artikelen aangeboden als iets niet op voorraad is. Ook voor de op het platform actieve supermarkten komen er verbeteringen, waaronder een efficiënter voorraadbeheer en een meer gestroomlijnde manier om afbeeldingen aan producten toe te voegen. In thuisland de VS gaat UberEats nog een stapje verder. Daar kunnen shoppers straks live de weg volgen die hun order aflegt tot aan de voordeur.


Best Buy

App only zoals de nieuwe Utrechtse winkel van Aldi of de Amazon Go-supermarkten, gaat Best Buy nog iets te ver. Maar de Amerikaanse elektronicaketen heeft wel een nieuw winkelconcept gelanceerd waar het shoppen grotendeels via het smartphonescherm plaatsvindt. Digital first, zoals ze de kleine winkel (460 vierkante meter) in Monroe, North Carolina zelf noemen. Bij binnenkomst worden klanten begroet door een twee meter grote display die uitlegt hoe de winkel werkt. Bezoekers kunnen de meeste producten in de winkel zelf bekijken en uitproberen. Hebben ze iets leuks uitgekozen, dan scannen ze een QR-code op het prijskaartje, waarna het product wordt klaargelegd bij een pick-upgedeelte in de winkel. Voor kleinere items, zoals kabeltjes of telefoonhoesjes, is dat niet eens nodig. Klanten kunnen die zelf scannen en afrekenen met behulp van de Best Buy-app, om vervolgens de winkel te verlaten.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!