'Ahold Delhaize stelt beursgang bol.com uit'

'Ahold Delhaize stelt beursgang bol.com uit'

Ahold Delhaize stelt de geplande beursgang van dochterbedrijf bol.com uit. Dat schrijft het FD op basis van ingewijden. Het supermarktconcern maakt de beslissing volgens de krant volgende week woensdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Volgens ingewijden stelt Ahold Delhaize de beursgang uit vanwege slechte marktomstandigheden. Zo zijn de beurskoersen van concurrerende webwinkels gekelderd. Webwinkels kunnen de groei die ze tijdens de coronacrisis boekten niet vasthouden. De omzet van bol.com daalde in het eerste kwartaal met zeven procent.

Bol.com zou in de tweede helft van het jaar een notering aan de Amsterdamse beurs krijgen. Hoewel het om een minderheidsbelang gaat, zou het de grootste beursgang van het jaar worden aan het Damrak. Volgens ingewijden is Ahold Delhaize van plan om de webwinkel op een later moment alsnog naar de beurs te brengen. Het concern wil niets bevestigen of ontkennen.

Voor Coolblue was de onzekerheid op de financiële markten vorig jaar al reden om de beursgang 'tot nader order' uit te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!