Flink doet darkstores van de hand in Duitsland

Flitsbezorger Flink wil in totaal van veertig darkstores af in thuisland Duitsland. Met de maatregel moet per jaar ruim tweeënhalf miljoen euro worden bespaard.

In de eerste instantie waren de darkstores bedoeld voor groei in de Duitse steden waar Flink al actief was. Sommige panden worden nu gesloten zonder ooit gebruikt te zijn. "De magazijnen maakten deel uit van onze oorspronkelijke uitbreidingsstrategie voor 2022. We hebben ze aangepast vanwege de macro-economische situatie”, aldus een woordvoerder tegenover het Duitse Gründerszene

De flitsbezorger is nu van plan te blijven bezorgen in de steden waar men al actief was, maar met een minder hoge dichtheid van het aantal darkstores. Dat is onderdeel van een bezuinigingsronde, waarin het bedrijf de komende tweeënhalf jaar wil overleven zonder een nieuwe kapitaalinjectie nodig te hebben.  

Ook in Nederland vlakt de groei van het aantal klanten voor flitsbezorgdiensten af. Nieuwe gebruikersaantallen worden met name gedreven door kortingsacties, blijkt uit onderzoek van Kantar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!