Winnaar/verliezer van de week: Denticien en Wehkamp

Winnaar/verliezer van de week: Denticien en Wehkamp

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Denticien en Wehkamp.


Winnaar: Denticien

Kunstgebitten in de winkelstraat, dat hebben we niet eerder gezien. Tot de oprichting van winkelformule Denticien, twee jaar geleden. Het idee werd donderdag tijdens RetailTrends Live beloond met de titel RetailRookie of the Year 2022-2023. Denticien kreeg 42 procent van de stemmen en bleef daarmee de andere twee finalisten Karma Kebab en Food for Skin voor. Denticien heeft nu drie winkels en wil de komende jaren groeien richting 25. Het doel: de Hans Anders van de kunstgebitten worden.


Verliezer: Wehkamp

Wehkamp heeft een vrouwelijke bedrijfsjurist gediscrimineerd, door haar fors minder te betalen dan een mannelijke collega die hetzelfde werk deed. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld. Het verschil in brutosalaris bedroeg liefst duizend euro per maand. Volgens het College heeft Wehkamp voor dat verschil geen goede reden kunnen geven. Wehkamp laat weten het niet eens te zijn met het oordeel, onder meer vanwege een eerdere uitspraak van de rechter die oordeelde dat de webwinkel geen verboden onderscheid op grond van geslacht had gemaakt. In deze zaak dient eind september nog het hoger beroep dat de vrouw heeft aangetekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in