Zalando: geen outletwinkels buiten Duitsland

Zalando: geen outletwinkels buiten Duitsland

Zalando is niet van plan om outletstores uit te rollen buiten thuisland Duitsland. “We blijven ons focussen op digitaal”, vertelde Megan Maley aan RetailTrends. 

Zalando nam in het afgelopen decennium een duik in fysieke retail. Tien jaar geleden opende de eerste outletstore in Berlijn. Inmiddels zijn er dertien van zulke winkels, waar ook tweedehandskleding wordt  verkocht. Opvallend: deze vestigingen zijn allemaal in Duitsland te vinden: twee in Berlijn en elf in andere steden als Frankfurt en Hamburg. De volgende twee staan gepland voor Neurenberg en München.

Volgens Zalando’s general manager UK en Benelux, Megan Maley zet het e-commerceplatform niet vol in op fysieke aanwezigheid: deze winkels zijn beperkt tot het thuisland; niet voor andere markten. Zalando is en blijft een e-commerceplatform. Het is dus onwaarschijnlijk dat de outletwinkels ook in ons land worden geopend.

Deze, en nog vier andere keuzes, maakten dat Zalando uitgroeide tot de e-commercereus van vandaag de dag. Lees hier het hele verhaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!