Scotch & Soda boekt bijna een kwart meer omzet

Scotch & Soda boekt bijna een kwart meer omzet

Scotch & Soda heeft in het afgelopen boekjaar een omzet van 342,5 miljoen euro geboekt. Dat is 23 procent meer dan het jaar ervoor, blijkt uit het woensdag gepubliceerde Impact Report.

Het modemerk gaat in het rapport in op de impact van het bedrijf op het milieu. Zo zijn de gevolgen van onder meer watergebruik, luchtvervuiling en gasverbruik in geld uitgedrukt. De milieu-impact van Scotch & Soda was het afgelopen boekjaar 47,1 miljoen euro, 36 procent meer dan de 34,6 miljoen van een jaar eerder. Oorzaak is naar eigen zeggen de groei van het bedrijf.

De meeste milieu-impact van Scotch & Soda heeft te maken met de materialen die gebruikt worden in collecties. Vooral uitstoot van broeikasgassen, luchtvervuiling en watergebruik verhogen de impact. Terugdringen van het watergebruik is daarom een belangrijk onderdeel in de strategie van Scotch & Soda.

Scotch & Soda deelt in het rapport verschillende resultaten die afgelopen jaar zijn behaald op duurzaamheidsvlak. Zo is de productie van kledingstukken van 'verantwoorde materialen' met tachtig procent toegenomen, en zijn die nu goed voor 46 procent van het totaal. Van alle gebruikte polyester was 45 procent gerecycled, een jaar eerder nog 26 procent. Bij katoen is dat 51 procent ten opzichte van 33 procent het jaar ervoor. 

Scotch & Soda begint volgend jaar met een stappenplan, waarbij verschillende duurzaamheidsdoelen voor 2030 worden vastgesteld. “Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben, kunnen we nu onze impact meten en een duidelijke roadmap voor de komende jaren volgen”, aldus ceo Frederick Lukoff. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!