Joules start zoektocht naar koper 

Joules start zoektocht naar koper 

Het Britse modemerk Joules is gesprekken gestart met potentiële kopers. In de tussentijd proberen de bewindvoerders de webshop en de winkels open te houden, in aanloop naar de feestdagen. 

Nadat de Britse moderetailer Joules eerder deze week al aankondigde uitstel van betaling te willen aanvragen, zijn er bewindvoerders aangesteld. Aan hen de taak om de winkels en de webshop de komende weken draaiende te houden. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk inkomsten te blijven genereren om eventuele restwaarde te kunnen betalen aan de aandeelhouders. 

Volgens het bedrijf hebben zich veel geïnteresseerden gemeld. Het bedrijf ziet de toekomst onder een van deze potentiële kopers rooskleurig in. “We zullen de komende dagen hard werken om deze interesse te beoordelen, maar in dit stadium zijn we optimistisch dat we een toekomst kunnen veiligstellen." 

Joules, met ruim 1600 medewerkers en 132 winkels in het Verenigd Koninkrijk, kampt met tegenvallende verkopen. Volgens het bedrijf houden consumenten door de torenhoge inflatie de hand op de knip. Joules heeft een fikse schuldenlast en moet voor het einde van de maand een lening van vijf miljoen terugbetalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!