Appdate: Too Good To Go aan huis

Appdate: Too Good To Go aan huis

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Aldi, Too Good To Go en Woowa.

Aldi

Aldi Nord intensiveert de samenwerking met technologieleverancier Trigo Vision. Dat bedrijf levert alle technologie voor de kassaloze supermarkt in Utrecht die afgelopen zomer werd geopend. In die Aldi Shop & Go doen klanten hun boodschappen zonder kassa's of scanapparaten. Intelligente camera's in het plafond en sensoren in de schappen volgen de bewegingen van de klant en van het product. Betalen gebeurt via een speciale app. De eerste resultaten in Utrecht zijn volgens Aldi en Trigo veelbelovend en daarom gaan ze de technologie erachter doorontwikkelen. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om de voorraaden realtime...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Aldi, Too Good To Go en Woowa.

Aldi

Aldi Nord intensiveert de samenwerking met technologieleverancier Trigo Vision. Dat bedrijf levert alle technologie voor de kassaloze supermarkt in Utrecht die afgelopen zomer werd geopend. In die Aldi Shop & Go doen klanten hun boodschappen zonder kassa's of scanapparaten. Intelligente camera's in het plafond en sensoren in de schappen volgen de bewegingen van de klant en van het product. Betalen gebeurt via een speciale app. De eerste resultaten in Utrecht zijn volgens Aldi en Trigo veelbelovend en daarom gaan ze de technologie erachter doorontwikkelen. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om de voorraaden realtime te controleren.


Too Good To Go

Antiverspillingsapp Too Good To Go gaat voedselpakketten thuisbezorgen en wil daarmee een grotere doelgroep aanspreken. Voor de service verstevigt het bedrijf de banden met Unilever. Boodschappen van onder meer Unox, Knorr, Calvé en Conimex die tegen de houdbaarheidsdatum lopen, worden voor de helft van de prijs verkocht in een voedingspakket. Deze boxen kunnen Nederlandse appgebruikers normaliter ophalen bij een supermarkt of retailer in de buurt, maar binnen de landelijke samenwerking bezorgt het bedrijf het voedingspakket bij de klant aan huis.


Woowa

Robotbezorging komt in Europa nog niet echt van de grond, in Zuid-Korea wordt er al meer mee geëxperimenteerd. Nieuw is een pilot in een groot winkelcentrum in Seoul. De robot Dilly Tower, ontwikkeld door Woowa Brothers (onderdeel van Delivery Towers), onderscheidt zich doordat hij zich tussen verschillende verdiepingen kan bewegen via liften. De robot wordt in eerste instantie ingezet om eten van de restaurants beneden te bezorgen bij de werknemers bovenin de toren . Dat scheelt hen veel tijd: zelf met de lift naar beneden gaan om een kopje koffie te halen kost een medewerker al gauw dertig minuten in het enorme gebouw. Via een app kan de bestelling realtime gevolgd worden. Woowa wil de robot verder doorontwikkelen zodat hij uiteindelijk voor talloze doeleinden - binnen en buiten - in te zetten is.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!