Appdate: Videoshopping, live en opgenomen

Appdate: Videoshopping, live en opgenomen

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Trendio, Very en Cora.

Trendio

Live shopping mag dan booming zijn in China, de rest van de wereld lijkt er nog niet écht warm voor te lopen. Toch experimenteren diverse retailers er wel mee, via de eigen site of bijvoorbeeld via TikTok of Instagram. Trendio, een beauty-app die voorlopig alleen in de VS actief is, pakt het net iets anders aan. Daar kunnen merken zowel live uitzenden als vooraf opgenomen filmpjes laten zien. Onder meer Merit, Philosophy, Ursa Major, Nudestix, Kjaer Weis, Joanna Vargas, Coola en Avene zijn er al te vinden. De app beschikt over een TikTok-achtige feed waar gebruikers door korte previews van producten kunnen bladeren. Bij een live video kan er met de maker en andere kijkers worden gechat. Trendio, het geesteskind van onder anderen de...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Trendio, Very en Cora.

Trendio

Live shopping mag dan booming zijn in China, de rest van de wereld lijkt er nog niet écht warm voor te lopen. Toch experimenteren diverse retailers er wel mee, via de eigen site of bijvoorbeeld via TikTok of Instagram. Trendio, een beauty-app die voorlopig alleen in de VS actief is, pakt het net iets anders aan. Daar kunnen merken zowel live uitzenden als vooraf opgenomen filmpjes laten zien. Onder meer Merit, Philosophy, Ursa Major, Nudestix, Kjaer Weis, Joanna Vargas, Coola en Avene zijn er al te vinden. De app beschikt over een TikTok-achtige feed waar gebruikers door korte previews van producten kunnen bladeren. Bij een live video kan er met de maker en andere kijkers worden gechat. Trendio, het geesteskind van onder anderen de voormalige vice-president van Prime Video VS, heeft plannen om uit te breiden naar andere landen.


Very

En nog meer beauty. De Britse onlineretailer Very maakt sinds kort in zijn app gebruik van augmented reality. Klanten kunnen dankzij ModiFace-technologie cosmeticaproducten uitproberen. In eerste instantie gaat het om 24 lipsticks van de merken L'Oréal Paris, Maybelline en NYX. De retailer wil de AR-functie binnenkort uitbreiden met meer make-up, haarkleuring en nagelproducten.


Cora

Klanten van de zes hypermarkten van Cora in België kunnen voortaan via hun smartphone door de folder van hun favoriete winkel struinen. Cora lanceerde net voor oud en nieuw een app die inmiddels al 15.000 keer is gedownload. Klanten vinden er gepersonaliseerde aanbiedingen (gebaseerd op eerdere aankopen) en, als ze een klantenkaart hebben, nog meer kortingen. Ook kunnen ze er favoriete producten opslaan om snel online te bestellen, met de keuze tussen thuisbezorging of ophalen in de winkel. Directeur Olivier Halle van Cora vindt de app nu al een succes. "Hij voldoet aan alle huidige behoeften van onze klanten: efficiëntie, snelheid en besparingen", valt te lezen bij RetailDetail.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!