Jan Sikkes heropent winkels voor opheffingsuitverkoop 

Jan Sikkes heropent winkels voor opheffingsuitverkoop 

Stoffenwinkelketen Jan Sikkes begint vanaf donderdag met een faillissementsverkoop die een maand zal duren. Toch blijft de hoop op een doorstart nog bestaan.

“Ik zit nog altijd op koers van een doorstart. Het feit dat de faillissementsuitverkoop nu start, is daar niet in strijd mee”, verklaart curator Jaap van der Meulen tegenover de Leeuwarder Courant

De stoffenwinkelketen kondigt op de website aan dat producten voor de helft van de prijs worden aangeboden in de winkels. Op die manier hoopt het bedrijf van de laatste voorraden af te komen. De tien locaties in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Drachten, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Sneek en Zwolle zijn tot medio februari geopend. 

Vorige week werd Jan Sikkes failliet verklaard. Uit een toelichting bij de jaarrekening over 2021 blijkt dat voor de keten dit jaar een 'omvangrijk verlies' van 625.000 euro dreigde. De financiële toestand was in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterd, mede door fors gestegen inkoopprijzen en hogere loonkosten. 

Eerder meldde de curator aan RetailTrends dat er partijen zijn die interesse hebben in een doorstart.

Reacties 1


Willem Jan Kampjes 12 jan, 17:56

in Zwolle komen ze de openingstijden niet na vandaag stond ik om 17.30 voor de deur gingen ze sluiten haalden ze gauw het papier van de deur waarop staat tot 18.00 open

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!