E-bikeproducent Stella schrapt banen

E-bikeproducent Stella snijdt in het personeelsbestand. De onderneming uit Nunspeet meldt dat 'enkele medewerkers' hun baan verliezen. 

Volgens vakbond FNV gaat het om 10 fte en neemt Stella ook afscheid van een groot aantal uitzendkrachten. Dat zijn 'al gauw veertig banen', zegt vakbondsbestuurder Egon Groen tegen het FD. Een woordvoerder van Stella gaat niet in op een vraag daarover.

Twee weken geleden meldde Stella al dat het moet reorganiseren om de kosten te verlagen. Het bedrijf kampt met hoge voorraden, terwijl de vraag naar elektrische fietsen afneemt. Bovendien lopen de schulden op. De aandeelhouders hebben 8 miljoen euro bijgestort om een liquiditeitstekort te voorkomen.

Stella verlaagt ook de marketinguitgaven. "Wat resulteert in lagere kosten en een lagere prijs voor de klant", meldt de onderneming. Training van het personeel moet daarnaast de werkprocessen sterk verbeteren. Stella wil dat de telefonische bereikbaarheid omhoog gaat en dat de wachttijd voor service en onderhoud daalt.

Stella is niet de enige e-bikeproducent waar de zaken niet op rolletjes lopen; ook bij VanMoof rommelt het. Hier lees je over wat er aan de hand is in e-bikeland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!