Royal Coster Diamonds wil meer locaties in eigen land

Royal Coster Diamonds wil meer locaties in eigen land

De Nederlandse sieradenslijperij Royal Coster Diamonds wil binnen zeven jaar meer locaties binnen Nederland hebben geopend. Dat vertelt het bedrijf in een interview met RetailTrends. 

Met een leeftijd van 180 jaar is Royal Coster Diamonds de oudste nog werkende diamantenslijperij ter wereld. Sieraden met deze edelstenen worden op de eigen winkelvloer (en incidentieel via de webshop) verkocht. Op dit moment heeft het bedrijf alleen een locatie in het Museumkwartier in Amsterdam, maar daar wil Paula Schulman-Guenther, Director of business development, graag verandering in zien. “Royal Coster Diamonds heeft in 2030 zeker meer dan één locatie. Eerst in Nederland, dan in het buitenland.”

Zo’n zestien jaar geleden had het sieradenbedrijf ook vestigingen in Antwerpen en in Parijs, wat is teruggebracht naar één locatie in onze hoofdstad. Waar Royal Coster Diamonds zich voorheen voornamelijk focuste op groepstoerisme, wordt er de komende zeven jaar vooral ingezet op consumenten uit Nederland. “We waren zo afhankelijk van groepstoerisme dat we tijdens covid onder extreme druk kwamen te staan. Het leiderschapsteam besloot dat het daarom tijd was voor een tweede businessunit binnen het bedrijf.”

Calvinistische roots, emotie-aankopen en technologische mogelijkheden zijn allemaal uitdagingen waar Paula Schulman-Guenther mee te maken krijgt, met de nieuwe focus op de Nederlandse consument. In dit interview vertelt ze hoe het oer-Hollandse merk dit gaat doen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!