Medeoprichter Pieter Pot vertrekt

Medeoprichter Pieter Pot vertrekt

Medeoprichter Martijn Bijmolt van de verpakkingsvrije onlinesupermarkt Pieter Pot vertrekt. Aanleiding is de overname door Jordan Koppelle en Dominique Rommers van de Delicatessenfabriek.

Bijmolt richtte in 2019 samen met Jouri Schoemaker Pieter Pot op. Het bedrijf groeide snel en wist zo'n 12 miljoen aan investeringen binnen te slepen. Afgelopen jaar kwam Pieter Pot in de problemen doordat de kosten hoog bleven en de groei afzwakte. Koppelle en Rommers namen onlangs de aandelen over en voorkwamen zo een faillissement. Het kan alsnog misgaan als er geen akkoord kan worden bereikt met de schuldeisers, maar volgens Koppelle ziet het er goed uit.

Bijmolt zegt op LinkedIn dat hij met pijn in het hart het stokje overdraagt. Wel is hij trots op wat er is bereikt. "We hebben een systeemverandering in gang gezet, waarbij grote en kleine leveranciers hun keten hebben aangepast en we hebben aangetoond dat klanten wel degelijk voor verpakkingsvrij willen kiezen als het maar gemakkelijk en aantrekkelijk is." Hij is ervan overtuigd dat Pieter Pot bij de Delicatessenfabriek in goede handen is.

Bijmolt begint aan een wandeltocht, van Lissabon naar Santiago de Compostela. "Daarna sta ik open voor nieuwe ideeën, uitdagingen en rollen." Medeoprichter Jouri Schoemaker blijft voorlopig wel bij Pieter Pot, maar hij is geen ceo meer.

Reacties 1


Leonard Van Liere 17 feb, 14:29

Bijzonder , omwenteling, trots, wat bereikt……een beetje zelfreflectie zou een mens goed doen. Dat alles op de rand van het faillissement waarbij de leveranciers maar voor de oplossing moeten zorgen. Niet mijn ding

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!