Een miljardenmarkt die nog nauwelijks aangeboord is: hippe kleding en schoenen voor mensen met een beperking. Tommy Hilfiger geldt als voorloper binnen de adaptive category, Victoria’s Secret verkent de mogelijkheden.

 

Een paar seconden duurt de val slechts die het leven van Billy Price voorgoed zou veranderen. De 18-jarige student tuimelt voorover uit een raam en landt drie verdiepingen lager op het asfalt. Zowel zijn nek als onderrug breekt. Lopen of zelfs maar zijn vingers strekken kan Price vanaf dat moment niet meer. Vanaf zijn borstkas tot zijn tenen is hij blijvend verlamd.


“Een kind of tiener wil maar een ding: erbij horen. Als je kleding niet cool is zullen je klasgenoten je dat vertellen. Door mijn beperking kon ik aan veel dingen niet meedoen maar ik probeerde qua kleding zoveel mogelijk aan te sluiten bij de groep”, vertelt Price tijdens de NRF 2023 Retail’s Big Show in New York. “Het lukte echter niet om hippe schoenen te vinden die ik zelf gemakkelijk kon aan- en uittrekken en ik wilde niet voor alles afhankelijk zijn van hulp. Maar de aangepaste schoenen zagen er weer zo...