Vakbondsacties bij Delhaize raken e-commerce

Vakbondsacties bij Delhaize raken e-commerce

Vakbondsleden in België hebben dit weekend het distributiecentrum van een e-commercepartner van Delhaize geblokkeerd. De vakbonden kondigen meer acties aan.

Een distributiecentrum van Delhome, een e-commercepartner van Delhaize in Drogenbos, werd zaterdag geblokkeerd. De actie was een antwoord op de aankondiging dat onlineboodschappen tijdelijk gratis worden geleverd, terwijl in dit dc de werkdruk volgens de vakbonden flink is opgelopen. Er wordt gesproken over te weinig pauze en overuren die niet worden uitbetaald. 

Tijdens een ondernemingsraad maandag stapten vakbondsleden op, omdat de supermarktketen extra beveiliging inschakelde. De leden vertrokken en hebben weinig hoop voor een betere uitkomst tijdens het overleg dinsdag, wanneer de herstructurering wordt besproken. Dan volgen er meer acties. “Eén van de opties is naar het hoofdkwartier van Ahold Delhaize in Zaandam gaan”, aldus één van de vakbondsleden tegenover Gondola

Medewerkers van Delhaize voeren al bijna twee weken actie tegen de plannen van de supermarktketen om 128 eigen winkels over te dragen aan zelfstandigen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!