'Stella opnieuw afgetroefd door Gazelle'

'Stella opnieuw afgetroefd door Gazelle'

Gazelle is opnieuw de marktleider in de Nederlandse e-bikemarkt. Wel blijft Stella het bekendste merk onder de elektrische fietsen, blijkt uit de E-bike Monitor van Multiscope.

Gazelle vergrootte zijn marktaandeel van 16 procent in 2020 tot 19 procent in 2022. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk Stella (13 procent) en Sparta (11 procent). 

Wel is Stella sinds 2020 het e-bikemerk dat de grootste naamsbekendheid geniet (27 procent). Daarna volgen Gazelle (22 procent) en Batavus (13 procent). Hoewel Sparta in de top-3 staat op het gebied van marktaandeel, associëren minder Nederlanders de merknaam met e-bikes (9 procent). VanMoof heeft een naamsbekendheid van 3 procent. 

Elektrische stadsfietsen worden in de meeste gevallen (93 procent) voor privédoeleinden gebruikt, maar zakelijk gebruik groeit. Van de Nederlanders die een elektrische stadsfiets willen aanschaffen, wil 39 procent dit voor zakelijk gebruik.  

Het gaat niet goed met e-bikemerken Stella en VanMoof. Wat is er aan de hand in e-bikeland? RetailTrends vroeg het aan marktonderzoeker Tom Bastian

Reacties 4


Louis T. 22 mrt, 19:29

Stella heeft problemen en sluit daarom diverse service-en verkooppunten en dat is jammer.
Ik heb speciaal een Stella e-Bike gekocht omdat er een servicepunt was in Veenendaal, toch niet een klein plaatsje. Helaas blijkt die winkel/servicepunt ineens gesloten te zijn. Heb je nu problemen met je Stella dan zul je helemaal naarTiel moeten. Dan moet je wel een auto met fietsendrager hebben.
Als ik dat had geweten had ik géén Stella gekocht.


Gerard Smit 22 mrt, 19:51

Je kunt ze bellen al zijn ze niet vlot om je te woord te staan maar heb je ze aan de lijn dan kun je een afspraak maken om het bij je thuis te laten repareren.


Marco Canavaro 1 apr, 12:42

Gewoon bij de plaatselijke fietsenwinkel kopen iets duurder maar wel de service profile Valkenswaard is helemaal Top.


Kees van der Roest 13 aug, 18:04

Wij zin uitgeweken naar Forza fietsen, kijk maar naar alle review van klanten, het bedrijf pakt het misschien niet grootschalig op maar de service is tot nu enorm top,

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!