Delhaize-supermarkten hebben minimaal één kandidaat-koper

Delhaize-supermarkten hebben minimaal één kandidaat-koper

Voor alle 128 eigen winkels die Delhaize wil verzelfstandigen, is er minstens één kandidaat-koper. Wel gaan er banen verloren op het hoofdkantoor in Zellik. 

Dat meldt de Belgische supermarktketen aan medewerkers. In een interne brief, die in handen is van nieuwszender RTBF, spreekt de directie van ‘veel interesse’. Voor 96 winkels zijn er twee of meer geïnteresseerden die de supermarkten kunnen overnemen. In alle gevallen gaat het om kandidaat-kopers die spontaan interesse hebben getoond. “Allemaal echte ondernemers, met een passie voor Delhaize, zijn medewerkers en de klanten.” De overgangsfase tot een nieuwe eigenaar duurt tussen de zes en twaalf weken. 

Uit de brief komt naar voren dat er wel banen verloren gaan op het hoofdkantoor. In hoeverre er precies wordt gesneden in het personeelsbestand, is nog niet duidelijk. 

Woensdag kondigde de Belgische overheid aan een sociaal bemiddelaar in te zetten om de impasse tussen vakbondleden en Delhaize te doorbreken. Sinds de supermarktketen aankondigde 128 eigen winkels te verkopen aan zelfstandige uitbaters, worden er in heel België stakingsacties georganiseerd. De 9.000 medewerkers zijn er niet gerust op dat hun baan wordt behouden tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!