Vouwfietsen in Nederland steeds populairder

Vouwfietsen in Nederland steeds populairder

Fietsen is gezond, dat weet iedereen. In Nederland maken veel mensen gebruik van een fiets. Naar het werk, in je vrije tijd, als ontspanning of als sport of hobby. Fietsen kun je op vele verschillende manieren doen. De laatste jaren gebruiken echter steeds meer Nederlandse consumenten een vouwfiets. Een vouwfiets is een gewone fiets, maar dan een stuk praktischer, handiger en duurzamer. Omdat een vouwfiets makkelijk opgevouwen kan worden kan deze gemakkelijk meegenomen worden. In de auto, in de trein of welke manier van vervoer je ook gebruikt. Wij vertellen je graag meer over de praktische voordelen van de vouwfiets. 

Praktisch en handig
Een vouwfiets is erg handig om mee te nemen en op te bergen. Een reguliere fiets kun je niet zomaar overal mee naar toe nemen, omdat het veel ruimte in beslag neemt. Ook als je met het openbaar vervoer reist, is een vouwfiets erg gemakkelijk mee te nemen. Leg de fiets in de kofferbak van je auto, onder de stoel in de trein, of zet ‘m naast je neer in de bus. Een fiets meenemen was nog nooit zo makkelijk. Het is niet voor niets dat forenzen veel gebruik maken van de vouwfiets. Ideaal als je met de trein naar je werk gaat, maar vanaf het station nog een aantal kilometer moet reizen. In het geval dat je de fiets een tijdje niet gebruikt, is deze in huis, of in de schuur of garage, heel eenvoudig op te bergen. 

Milieuvriendelijk
Een ander belangrijk aspect waarom steeds meer mensen de vouwfiets gebruiken, is de duurzaamheid. Het gebruik maken van een fiets in plaats van een auto, bus of trein is namelijk erg milieuvriendelijk. Het is een goed alternatief omdat ze hierdoor bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot in Nederland en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Als werknemers graag willen fietsen van bijvoorbeeld het station naar het werkadres, dan kan de werkgever in bepaalde gevallen helpen bij de aanschaf van een vouwfiets. Hiermee wordt duurzaamheid en gezondheid gestimuleerd. Een manier om als werkgever hier aan bij te dragen is bijvoorbeeld een vouwfiets bestellen op kosten van de zaak. 

Fysieke en mentale gezondheid
Doordat een vouwfiets erg makkelijk mee te nemen is, is het voor velen veel laagdrempeliger om de fiets te pakken naar het werk, naar de winkel of waar je ook naar toe wil gaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werknemers veel fitter en opgewekter op kantoor aankomen als ze gefietst hebben in plaats van met de auto gereisd hebben. Dit is goed voor de fysieke gezondheid (er wordt immers aan de conditie gewerkt en je lichaam blijft in beweging), maar ook voor de mentale gezondheid. Fietsen werkt stressverminderend en maakt mensen blij. Bovendien lijkt de productiviteit van werknemers groter als er in de ochtend een inspanning gedaan is, zoals een stukje fietsen. 

De opkomst van de vouwfiets komt dus niet helemaal uit de lucht vallen. De kans is groot dat we in de komende jaren steeds meer vouwfietsen in het Nederlandse verkeersbeeld tegen gaan komen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!