Heineken ontloopt dwangsom voor blikjes zonder statiegeld

Heineken ontloopt dwangsom voor blikjes zonder statiegeld

Heineken heeft de dwangsom ontlopen die vorige maand door de Inspectie Leefomgeving en Transport werd opgelegd. De bierbrouwer kreeg de boete opgelegd omdat het nog steeds blikjes zonder statiegeld op de markt bracht. 

Sinds 1 april zit er 15 cent statiegeld op blik en handhaaft de ILT hierop. De dwangsom bedroeg 15 cent per blikje en kon oplopen tot een maximum van 1 miljoen euro.

De inspectiedienst voerde kort erna nieuwe controles uit. Omdat de bierbrouwer het productieproces snel genoeg heeft aangepast, hoeft de dwangsom niet betaald te worden.

Mogelijk zijn er nog blikjes zonder statiegeld te vinden in de schappen omdat winkels oude voorraden aan het wegwerken zijn. Om verspilling tegen te gaan is afgesproken dat winkels voorraden uit de periode voor statiegeld op blik mogen verkopen. 

Reacties 2


Arie Feenstra 11 mei, 11:48

Toch slim van Heiniken, eerst doorgaan met oude blikjes tot je een dwangsom krijgt aangezegd. Dik winst in de pocket!


Marcel Swildens 14 mei, 09:53

Toch loopt dat net ff anders, het enige wat Heineken hoefde te doen is een blikje van een logo voorzien. Het proces met statiegeld kost de verkopende ondernemers voornamelijk extra tijd en geld, omdat zij moeten investeren en niet de producenten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!