The Flower Farm start met experiment in VK

The Flower Farm start met experiment in VK

Duurzaam botermerk The Flower Farm breidt met een nieuwe samenwerking uit naar het Verenigd Koninkrijk. “Het is geen geheim dat als je investeert in een club als Sainsbury’s, je Engeland in z’n totaliteit goed van de grond wil krijgen”, licht medeoprichter Marcel van Wing toe aan RetailTrends.

Met The Flower Farm, een duurzamer alternatief voor margarines met palmolie, wil Van Wing zoveel mogelijk ontbossing tegengaan. Met de stap naar het VK schaalt het bedrijf snel op. Hoewel de pilot drie maanden duurt, heeft de medeoprichter er alle vertrouwen in dat het merk een blijvertje is in Engeland. “Op papier is het een proef van drie maanden, maar ik denk dat de beslissing vóór The Flower Farm al definitief is genomen. Waarom zou je anders zo’n grootscheepse proef doen?”

Van Wing is circa een jaar bezig geweest om binnen te komen bij Sainsbury’s. De laatste coronamaatregelen en Brexit zorgden voor vertraging. Maar ook bínnen het VK vereist uitbreiding een andere strategie. “In Nederland ging alles heel snel: we lagen al gauw in zo’n beetje alle supermarkten en maakten onszelf kenbaar via nationale media. In het Verenigd Koninkrijk is het moeilijker om in één klap bij meerdere supermarkten binnen te komen, waardoor je op een veel lager tempo kunt uitbreiden.”

De kuipjes van The Flower Farm moeten op den duur ook in andere Britse supermarkten terechtkomen. “Het is geen geheim dat als je investeert in een club als Sainsbury’s, je Engeland in z’n totaliteit goed van de grond wil krijgen.”

In België, waar het merk sinds vorig jaar in Vlaanderen in de schappen te vinden is, ziet de medeoprichter ook uitbreidingskansen. Naast Albert Heijn en Jumbo kunnen Delhaize en Colruyt nog aan het supermarktbestand worden toegevoegd. Naar het Franstalige deel kijkt Van Wing nog niet. “We doen alles stap voor stap. Als we het nú goed doen, verdienen we het om weer verder te kijken.” 

In dit interview vertelt Marcel van Wing alles over het tegengaan van ontbossing, de eigenschappen van sheaboter en het belang van eigen middelen. Geen member? Kijk hier voor de mogelijkheden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!