Discounter Woolworth mikt op 5.000 winkels in Europa

De Duitse non-fooddiscounter Woolworth wil in eigen land en ook over de grens flink groeien. Op 'middellange termijn' ziet het bedrijf ruimte voor zo'n 5.000 winkels in Europa, mogelijk ook in Nederland.

Woolworth heeft in Duitsland momenteel 590 winkels, waarvan er zo'n 50 sinds begin dit jaar de deuren openden. In de loop van het jaar komen er nog ongeveer 50 bij. Het doel is om in Duitsland op zo'n 1.000 winkels uit te komen, zei een woordvoerder eerder tegen TextilWirtschaft.

Inmiddels zijn in Polen de eerste twee buitenlandse winkels geopend. Het is de bedoeling dat daar zo'n 400 vestigingen komen. Ook wil de retailer naar Oostenrijk. Daar is al een dochteronderneming opgericht.

Woolworth sluit winkels in Nederland niet uit, zegt een woordvoerder tegen RetailTrends. "We onderzoeken momenteel het potentieel van verschillende Europese landen. Ook Nederland wordt niet genegeerd. Er zijn momenteel echter geen concrete plannen om daar uit te breiden."

Woolworth werd in 1879 in de VS opgericht door Frank Winfield Woolworth als een winkel voor huishoudelijke artikelen. In 1998 scheidde de Duitse dochteronderneming zich af van het Amerikaanse moederbedrijf, dat het jaar ervoor al zijn winkels in de VS had gesloten. In 2009 kwam de Duitse tak na financiële nood in andere handen en verhuisde het hoofdkantoor van Frankfurt naar Unna.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!